dinsdag 30 augustus 2011

Fleurig!

Mijn plantjes buiten op tafel waren "shag"geworden.

Al heel lang, mijn vakantie oppas was ze vergeten....kan gebeuren. We waren allang blij dat ze op de dieren wilde passen en dat wij heerlijk konden genieten op de camping.

Vandaag liepen we sinds lange tijd even bij intratuin en daar stonden ze....mooie campanula voor de helft van de prijs. Ik vind het direct een stuk gezelliger zo buiten......

maandag 29 augustus 2011

Gezellig rommeldagje


Ik had wat besteld bij Wehkamp, want de kleine dame hier in huis was een nieuwe bikini nodig. Ze gaat straks naar groep 3 en dan hebben ze schoolzwemmen, sja, dan moet je toch wel een beetje knap spul aan J. Direct maar even 2 sportbroekjes voor mijn zoon erbij besteld, die kwamen toch van scapino zag ik en aangezien ik ze daar zijn maat niet hadden hangen was dit wel erg handig zo. Natuurlijk meerdere maten bestelt zeker voor de bikini, dus kon er weer wat terug. En moesten we verplicht de stad in om het weg te brengen, had geen zin om thuis te wachten totdat iemand het kwam halen.

 Wij eerst mannetje naar het werk gebracht, hij is conducteur op de trein en daarna gezellig met de kids wat gegeten in de stad. Bij bakker Bart. Dat gebeurt zeker niet vaak dus de kinderen vinden het echt een feestje om zoiets een keer te doen. Weet nog goed dat we de eerste keer daar waren….mijn zoon kon nog niet zo heel goed lezen en hij leest Bakker Bart, heeee mahammm dat is vast de broer van Bart Smit…Wat hebben we gelachen daar….

Daarna zijn we naar het station gelopen om papa uit te zwaaien en om wat te schuilen want het regende best flink. Na het knuffelen (alsof ie nooit meer thuis kwam) zijn we de stad ingelopen, pakketje afgegeven en alvast rondgeneusd voor een nieuwe winterjas voor de kinderen. Nog geen echt succes dus over een week of 2 gaan we weer. Denk dat de meeste jassen er dan wel zullen zijn. Vind het toch altijd al zo moeilijk. En mijn gevoel zegt dat de winter ook wel niet zo lang op zich zal laten wachten…..(hoop dat mijn gevoel niet goed is hoor.)

En nu is het dan avond en wat zie ik daar tussen de bomen? Ja, precies de zon!

Waar was hij nu de hele dag? Hopelijk is het morgen beter weer, want dan zijn we nog 1 dag met z’n viertjes vrij deze vakantie. En kunnen we er misschien even lekker op uit…..

zondag 28 augustus 2011

Geweldig!

De vorige blog, over mijn kopje thee, had ik via de gsm geplaatst incl. foto. En wat zie ik?? Gelukt, geweldig!

Als ik vanuit mijn werk kom, reis ik per trein naar huis. Daar doe ik ongeveer 3 kwartier over. Meestal maak ik een fotootje van het uitzicht, en zit ik wat te mijmeren of de krant te lezen. Nu kan ik dus mijn uitzicht op mijn blog zetten. Wat heb je eraan?? De een misschien niets, de ander vind het misschien wel leuk, een ieder is ook vrij om mijn blog wel of niet te lezen. Vind je het leuk, lees je lekker mee, en anders sla je hem gewoon over. . . . .

Ben inmiddels ook tevreden met m'n lay-out, was even goochelen, maar nu is hij aardig naar tevredenheid ingesteld. De achtergrond vind ik persoonlijk helemaal super.

Ga nu even weer lekker verder in de Flow snuffelen, wie weet doe ik nog leuke dingen op...

Heerlijk kopje thee

Even tijd voor een mok thee.....

zaterdag 27 augustus 2011

Smullen maar!!

Mahaamm wanneer gaan we weer eens cakejes bakken??
Nou ja, het was toch regenachtig vanmiddag dus het moest er maar weer eens
van komen. Alles uit de kast getrokken, want waar lag ook alweer de mixer. Manlief had weer eens een opruimbui gehad en dan wil er wel eens wat op een andere plek liggen. Na even zoeken was ie terecht en het feest kon beginnen.

Lekker hoor dat spul (beslag), mag ik nog een likje? Nee, niet meer anders blijft er niks over voor de cakejes..alles keurig gevuld, de oven in en een kwartiertje later stonden ze op het aanrecht te dampen. . .

Mogen we er al 1?? Nee, ze moeten eerst afkoelen. Hmmm, we kunnen ze toch alvast versieren??? Nee,....ze moeten toch echt eerst afkoelen, gelukkig gaat dat nogal snel, en konden er wat versiersel op. Van die zoetigheid brrrrr....gelukkig bleven er een paar over die lekker blanco zijn. Nadat de versieringen waren aangebracht, kwam de volgende vraag...........: mogen we dan nu eindelijk een cakeje dan???

Ja, nu mogen jullie een cakeje............smullen maar!!!

dinsdag 23 augustus 2011

Latertje...

Een latertje vandaag, de dag zit er bijna op. Straks nog even mannetje van het station halen en dan is iedereen weer onder moeders vleugels.

Ik had vorige week een nieuwe spaarrekening geopend. Ik zal eerst de aanleiding daarvoor even vertellen. We hadden aan abc-spaarplan, en iedereen kent het wel dat ging niet goed. Gezien we nog 6 jaar moesten voordat het uitgekeerd ging worden heb ik (in overleg natuurlijk) besloten dat we er een eind aan ging maken. Dat kon nu zonder kosten, dat mocht ook wel van ik was er inmiddels al behoorlijk wat bij ingeschoten.

Had gelukkig al eens wat dingen naast elkaar gelegd, en nu een spaarrekening geopend waarbij ik het geld ook 6 jaar vastzet (anders had ik er ook niet bij gekund) en dan ook nog wat extra's erbij kan blijven sparen. Het eindbedrag ziet er dan ook nog aardig uit ook, als het lesgeld niet al te veel omhoog gaat in de loop der jaren, kunnen de kleintjes tegen die tijd ook met een gerust hart een vervolgopleiding gaan doen. 

Waar je al niet over na moet denken, zijn de kids nog zo klein. Nou ja, inmiddels 8 en bijna 7, maar toch als je wat wilt zal je er toch voor moeten sparen. En ik vind het toch ook wel belangrijk dat ze met een leuk diploma en straks een leuke baan kunnen vinden.

Ik ga mannetje halen, die zal er bijna zijn nu....

maandag 22 augustus 2011

Vroege morgen

Vroeg op de maandag ochtend, moet werken en zit nu heerlijk in de stilte coupé. Kan zo genieten van de rust.

Als ik straks 2 uur verder ben, weet ik dat dat over is. Kwetterde mensen, rennende mensen die hun trein willen halen...hetzij een overstap, hetzij omdat ze ook nog zou gelijk in hun bedje lagen en gen zijn hadden om op te staan....

Rond elven is het al weer heel anders, meer toeristen kom ik dan tegen, dagjes mensen....vaak gezellig en wel in voor een babbeltje. Ik werk op het station inderdaad dat is wel duidelijk, en iedere dag is anders...

Maar goed, straks eerst nog even mijn ontbijtje verder afmaken en dan aan de slag!

zondag 21 augustus 2011

niksdoendag!

Wat heerlijk zo'n zondag, niks hoeft, niks moet een gewone ordinaire niksdoendag!

Gisteren een feestje gehad van mijn schoonzus en zwager, moet zeggen het was supergezellig. Ook al een tijdje terug dat we eens lekker samen weg zijn geweest zonder de kids. Lekker bijkletsen met iedereen, leuke muziek ach ja...

Ik zag dat mijn blog, nou ja, regeltje die ik met de gsm verstuurd had ook was gelukt. Nu nog uitvogelen hoe ik er een leuke foto bij kan doen. En ik vraag me of deze blog nu openbaar is dat iedereen hem kan lezen. Of juist niet. Dus mocht er iemand meelezen...ik zou het fijn vinden om dat te weten. Het zal nooit een megavolgers blog worden hoor, want wie zit er nu op de "onzin"van een ander te wachten???

Ben zo'n typetje dat zich heeft aangemeld voor de mail van ah en c1000...reklame online. Best handig, krijg op zondag mijn mailtje met wat er maandag in de aanbieding is. Koop wel het meeste bij Aldi, maar ja daar hebben ze soms niet alles wat ik wil. Zo hadden ze er altijd lasagne om zelf klaar te maken, is er niet meer helaas. En wat lees ik net hamsterweken bij AH, dat is mooi en de knorr gerechten hebben 2e gratis!!! Je weet wel wat ik dan haal deze week, idd :-)

Het word nu overigens wel heel donker hier in huis en dat terwijl het net rond de middag is. Meen me toch  te kunnen herinneren dat de temperatuur rond de 30 graden zou worden en zonnig....maar hier lijkt het meer herfst met in de verte de donder al...
gelukkig hebben we een veranda, want de planning was om het vlees vanavond op de bbq te doen. Vind dat toch altijd lekkerder dan uit de braadpan. . . . Maar goed, zover is het nog niet tegen die tijd kan het er alweer een stuk vrolijker uitzien buiten!


vrijdag 19 augustus 2011

Toch nog een keer proberen...

Nog maar eens proberen via de mobiel....aanhouder wint zeggen ze wel eens.

Paar dagen verder

Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder, en is het nog niet gelukt om wat te bloggen via de gsm...
Dan maar op deze manier.

De kinderen hebben nog 2 weken vakantie, dus ik ook nog 2 weken rustig aan. Moet tussendoor wel 2 dagen in de week werken, maar dat is niet erg. Vind mijn werk erg leuk, zie over de hele dag duizenden verschillende mensen, met iets minder verschillende vragen. Maar de verscheidenheid, de uitdossingen van sommige mensen is heerlijk. Komt later vast meer over.

Ben ondertussen over mezelf aan het denken, wil wat leuks doen, een kleine cursus, wat persoonlijke ontwikkeling, maar ben er nog niet helemaal uit. Maar gaat vast lukken een dezer dagen. Verder wil ik aan mijn conditie gaan werken, echt wel nodig. Sportschool vind ik nogal duur, dus alternatief verzinnen..gaat ook vast lukken :-)


woensdag 17 augustus 2011

mijn allereerste blog....

Het moment is dan toch gekomen...mijn allereerste blog is straks een feit. Pure nieuwsgierigheid van mijn kant of het wat is voor mij. Ben namelijk best van de freubeltjes en papiertjes plakken, maar wie weet wat hier uit voort kabbelt.

Zag zelfs dat je een blog vanaf de mobiele telefoon(!) kon maken via blogger...ben reuzebenieuwd of dat gaat lukken.

Nu eerst na de "lange registratie" wat ongetwijfeld aan mij zal liggen maar een lekkere bak thee en daarna languit op de bank denken over wat, hoe en wanneer we gaan bloggen...