maandag 11 november 2013

11 november, sinterklaas en nog veel meer!

11 november is de dag...........ja dat mijn lichtje branden mag. Want zei mijn dochter vanochtend, mammm vergeet je niet dat ik vanavond in het donker met de lampion buiten mag lopen!! Nee dat vergeet mama niet, maar heb wel verteld dat we maar een klein stukje gaan, want (gelukkig) ligt de hele straat verderop open en we gaan niet door de drek. Dat maakte niets uit, als ze maar met de lampion mocht lopen.

Het gekke was dat we vanochtend heel vluchtig sinterklaas alweer voorbij zagen komen in slot marsepein. Toen kon ik toch merken dat het magische nog niet helemaal weg was bij mijn meisje. Mijn zoon gelooft allang niet meer, maar speelde het altijd nog braaf mee. Heel lief van hem. Maar dochterlief...heb haar deze zomer toch wat meer verteld. Ze nam het goed op en zei dat ze het van zwarte piet weleens had gezien, dat ie gewoon gesminkt was...Maar sinterklaas...? Tja, ze begreep heel goed dat niet een persoon op zoveel plaatsen tegelijk aanwezig kon zijn...maar toen ik haar vanochtend zag kijken wilde ik wel heel graag dat ik even in haar koppie kon kijken...wat zou ze denken??

Het afgelopen weekend hebben manlief en ik samen wat geklust en ik mezelf schandalig verwend met wat moois in de kamer. Veel dingen die eraan hangen had ik al van mijn zwager, wat gekregen en wat gekocht. Verder bij de action een hele grote lantaarn nog gehaald, en ik vind het zo leuk staan...zo gezellig..

 
Met manlief heb ik samen wat in de gang gemaakt. Er hing altijd een spiegel, die ik al ruim 20 jaar had. En ik wilde wel heel graag eens iets anders, maar wat? Zo had mijn man afgelopen week al eens wat gestruind her en der en kwam met het volgende idee. (zie foto) ik was gelijk enthousiast! Dus uitgevoerd, opgehangen en een boel van mezelf en een beetje nog van de action...et voila!
 
 
En eigenlijk had ik al een sinterklaas snail willen beginnen, maar weet niet goed hoe. Ik doe mee aan een snail met een sinterklaaskadootje erbij. Dus eigenlijk soort lootjes trekken maar dan over de post... Merk dat ik het lastig vind om op "commando" iets te maken. Normaal vloeit er van alles uit mijn handen, maar nu...deze week maar eens rustig voor gaan zitten. 1 december moet hij gepost worden dus het kan nog!
 
In  tegenstelling daarvan heb ik nog wel wat kerstkaarten gemaakt, en ik moet zeggen best aardig gelukt. Misschien dat ik er nog een kantrandje bij aan maak. Moet maar eens even zien, en kijken of action nog kant heeft liggen. In de kleuren die ik wil :-).
 
 

 
 4 opmerkingen: