dinsdag 30 april 2013

Bijzonder

Wat een bijzondere dag vond ik het vandaag....
Ik zit normaal nooit zo aan de buis gekluisterd, maar vandaag heb ik bijna alles gezien. Ik heb zo genoten...

Wat een emoties zelfs hier in huis wat traantjes weggepinkt..tja ik zal dan wel een "oude doos" zijn. Dat ik zelfs hierom al gezellig mee snik...

Schitterend zoals de prinsesjes zwaaiden, zoals ook prinses Beatrix emotioneel werd, en de koning (wat klinkt het nog onwennig) ook. De rondvaart was ook mooi..en de prachtige jurken.

Prachtig en bijzonder was het allemaal!!

Hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik dat heb gedaan.



donderdag 25 april 2013

Druk? Genieten....

Ja wat voor titel bedenk ik...druk? Ja ik weet het zelf eigenlijk ook even niet. Was onverwacht een week vrij, door een "fout"van de planners, heb er van genoten, deze week weer gewerkt, en iedere keer als ik dacht nu schrijf ik weer even, was er wel weer wat anders...

Moeders belde omdat de telefoon van haar niet goed werkte, kwam door een update dacht ik. Maar goed, die maar richting telefoonwinkel gestuurd en het ziet er goed uit begreep ik van haar.  Gelukkig maar want over twee weken gaan ze op vakantie en dan moet alles wel werken natuurlijk. Ze denkt dat ik overal verstand van heb hahaha.

Ach het hobbelde allemaal zomaar door...dan weer dit dan weer dat...Ik geniet ervan hoe de meeste dingen weer groen worden, ik geniet van de zwaan die nog steeds broed vandaag alweer 20 dagen...en ik geniet van die kleine meerkoet die vlak voor het nest van de zwaan ook besloten heeft om een nest te maken en te gaan broeden, inmiddels zit ze ook al drie dagen op het nest.

Ik geniet van de warmte die de natuur me biedt, ik geniet iets minder van de verkoudheid die ik inmiddels heb opgelopen, maar dat houd me niet tegen om lekker buiten te zitten...

Ik geniet van de warmte van mij dierbaren, ben blij dat mijn man weer heel thuis komt van de late diensten, en geen gekke dingen mee heeft gemaakt. Ik geniet van de kinderen die zo lief doen tegen elkaar....ja echt, weet niet waar het van komt, maar ze zijn zo lief naar elkaar toe op dit moment...

En dan komt mijn dochter vanmiddag thuis met het volgende ....


Dan smelt ik toch echt wel een weg hoor..................

Denk dat ik de titel toch maar verander...druk genieten!!!

dinsdag 16 april 2013

Gekleurd!!

Ja hoor, vanmorgen om twee voor negen stond ik er...bij de praxis!! En ik was niet de enige die dacht, ik zorg dat ik de eerste ben hahahaha...

Gelukkig viel het nog redelijk mee, en heb ik een paar prachtige franse geraniums gescoord en wat perkgoed om bij in de borders te zetten...Bij intratuin nog grond meegenomen wat in de aanbieding was en als het zonnetje nu nog een beetje doorzet dan ben ik de hele middag lekker in de tuin te vinden!!

Helemaal happy d'r mee....




maandag 15 april 2013

Lentekriebels...

Vanochtend liep ik met de hond en het viel me op dat ineens de bosjes langs het pad waar we langs lopen groen waren geworden. Eigenlijk in twee dagen tijd kwam er ineens kleur langs het pad. Dat gaf zo'n heerlijk gevoel, echte lentekriebels. . . . 

Zijn we nu dan eindelijk af van die koude, ijzige wind en komt nu dan eindelijk die aangename temperatuur in beeld?? Ja, ik denk het wel super!

Afgelopen weekend heb ik gewerkt, dus helaas niet zo heel veel van het weer kunnen genieten, maar we hebben al wel s'avonds heerlijk buiten gegeten op de veranda. Want het was nog prima te doen. Ook omdat we s'avonds nog heel lang de zon hebben op die kant. En die produceert dan best wat warmte, het was dus al genieten hier.. 

De kinderen waren volgens manlief ook al het hele weekend lekker buiten aan het spelen, wat in de wasmand goed te zien was. Groene broeken etc...helemaal niet erg, want ik heb liever dat ze lekker buiten spelen dan de hele dag binnen hangen. 

Manlief had de kamers van de kinderen ondertussen onder handen genomen, want ja als ik er niet bij ben gaat dat beter zegt hij dan...tja...Ik vind het soms wel eens jammer om wat weg te gooien vind soms leuke dingen tussen de kladjes die ze maken. Hij is meer van rommel, losse blaadjes hup weg ermee...Het resultaat is dan ook wel mooi, opgeruimde kamers!! Verder kan hij toch al niet zo goed stilzitten, want in plaats van dat hij af en toe eens even lekker gaat zitten dendert ie vaak door. Hij verzint van alles...met hem hoef ik ook absoluut niet naar mijn man is klusser of zoiets...Als ik denk laat ik alvast een pot verf meenemen om het een of ander een kleurtje te geven, dan zit het er bij wijze van spreken al op voordat ik de winkel uit ben. Ben er heel blij mee hoor, begrijp me niet verkeerd, maar soms denk ik wel eens, laat ik het maar niet meenemen anders zit hij weer niet ff lekker rustig.

Maar goed, ik denk dat ik vanmiddag heel even naar het tuincentrum ga om me te verlekkeren aan de plantjes, even kijken wat ze kosten of dat ik dan wacht tot morgen want dan is het bij de praxis plantjesmarkt. Altijd zo druk bah....maar ik wil nog graag een paar geraniums (ja ik zit in de zomer wel es tussen de geraniums en nee ik ben nog lang niet bejaard ;-)) en nog een klein beetje kleur voor in de paar potten die in nu nog heb. Wel gezellig denk ik...




dinsdag 9 april 2013

Telefoontasje

Ik heb een telefoontasje gemaakt, alleen het koord moet er nog aan. Maar dat gaat vanavond zeker nog lukken. Dit is eerst een oefenmodel hahaha...maar mijn dochter vond hem prachtig. Handig mam voor als je geen zakken hebt. Inderdaad daar ging het mij ook om, in de zomer loop ik wel eens in een rok/jurk of iets anders zonder zakken en dan is zo'n tasje wel gemakkelijk. Zelfs een lusje met een knoopje zodat hij dicht kan. 

Weet nu dat hij voor mijn telefoon heel iets groter moet en ik heb ook al andere leuke squares gevonden dus die voor mij word ietsje anders. Manlief zei al, je haakt steeds voor een ander en nooit voor jezelf...maar dat komt dus nog..Ben er alleen nog niet helemaal uit hoe je ze het beste aan elkaar kan maken. Heb deze aan elkaar genaaid. En de buitenkant met vasten aan elkaar gehaakt.


maandag 8 april 2013

Golden oldies!!!

Wat heerlijk...de radio galmt door de kamer...
Radio!!! van de dolly dots en net nog Georgie Davis...echt oud zeg. Nou ja, laat ik dat maar niet zeggen want dan ben ik ook oud...hahahaha.

Zie me nog zo staan bij Los Vast op de zaterdag bij ons in het dorp..bijna vooraan omdat ik Roberto Jacketti wilde zien. Geweldig, en nu werk ik samen met de vrouw van een van de scooters ;-). Wat moest ik lachen toen ik haar naam hoorde. Ze keek me aan en vroeg toen wat er was, had het verhaal verteld en bleek dat ze af en toe nog optraden. Maar nee, daar hoef ik nu niet meer heen. Mijn genre was wat veranderd grinnik....

Ging later over naar de rock kant...Europe, Bon Jovi, Guns 'n Roses etc...en tegenwoordig vind ik alles leuk van voor de jaren 90. Want die kaboemhoempa muziek vind ik maar niks!


Tja daar kwijlde ik toen nog bij weg...;-)...weg zijn de lange haren, maar moet eerlijk zeggen, hij is nog steeds aantrekkelijk om naar te kijken..

Zon!

Heerlijk gisteren, de zon!! Wat een genot, ik heb er direct dankbaar gebruik van gemaakt en had al het witte goed (lakens, dekbedovertrek van mn kleine meisje) gewassen en lekker op het dakterras neergehangen. Beetje wind erbij en de zon....heerlijk!! Voor nu zit de donkere erin, maar het zonnetje blijft nog wat achterwege. Maar toch neem ik de gok straks, niks lekkerder dan buitengedroogde was...Waar een mens al blij mee is ...

Vanochtend al enige strijd aangegaan met zoonlief...pfff meneertje is bijna 10 en volgens de juf pubert de halve klas. Een fase zegt ze...nou mooi lekker ben je ermee. Ik tolereer geen grote mond en ook niet als er niet geluisterd word. Dus wat doet meneertje dan niks zeggen....aaagh en daar kan ik al helemaal niet tegen. Probeer het nu zoveel mogelijk te negeren omdat dat nog het beste werkt maar zucht.....

Vanochtend gingen we maar weer eens met de fiets naar school, en meneer doet alles tergend langzaam. Ik zeg nog handschoenen aan, zit eindelijk alles op slot, oooh mijn handschoenen wil ik nog...dus ik kijk hem aan en zeg alleen maar dat had ik net toch gezegd?? BOEMMMMM....daar gaat de bom, kop op onweer...handschoenen gepakt en dwars doen. Langzaam fietsen etc...nu fiets ik gewoon door met de kleine meid en stoor me daar niet aan. Ik kom niet te laat op school. Hij ook niet want halverwege word ik ingehaald met de mededeling dat het akelig koud is. Tja en...wij gingen vroeger altijd lopend of op de fiets. 

Mijn meisje wilde wel alleen terugfietsen, dat kan ze heel goed dus geen probleem. Zoonlief ik ga niet alleen terug. Dus ik neem afscheid en zeg je fietst zelf terug ik zie je straks. Dan kom ik niet thuis...is het antwoord dan. En dan ga ik twijfelen, zou ie het echt doen, wat zal hij...want als ik wel naar school ga wint hij...En nee, ik ga niet naar school. Hij komt vast wel thuis. Ik ben toch de baas, niet mijn kind. Mocht ie willen hahaha..als ie het huis uit is, dan mag ie zelf beslissen. En komt hij veel later, dan zijn er consequenties aan verbonden. Want dat hoort bij het onderdeel niet luisteren.

Het komt heus wel goed, en straks is hij het weer vergeten...maar o, o, o, wat kan hij soms eigenwijs zijn.....Waar is mijn kleine lieve kereltje gebleven, die lekker bij me op schoot kwam zitten knuffelen?? Nu knuffelt hij soms nog, en dan wel als er niemand anders in de buurt is...Want stel je voor dat iemand het ziet...
Ik houd hem altijd voor dat knuffelen en huilen mag ook als je een jongen bent....maar jongens in de klas denken er blijkbaar anders over...

Ach....ik zal zorgen dat ik straks lekkere broodjes heb klaarstaan en hoop dat de zon zometeen ook weer schijnt...:-)


dinsdag 2 april 2013

Zomaar vrij met de pasen..

Waren we zomaar vrij met z'n allen met de pasen...
En we hebben er heerlijk van genoten. Lekker niet teveel doen, beetje uitrusten, spelletjes doen, knutselen ieder op zijn eigen manier.

Een paasontbijt gemaakt...heerlijk met z'n allen aan tafel, en gistermiddag met de auto op geweest richting Medemblik...picknickspullen mee erg leuk..

Ik bedacht me wat leuk daar op de dijk, lekker op een bankje broodje erbij...nou brrrrr dacht mijn handen eraf vroren, niks niet lekker warm in het zonnetje. Nee volop in de wind hahaha..manlief zag de humor er wel van in. Maar hij en de kids waren de eersten die snel onderaan in de luwte van de auto in het zonnetje gingen staan...Daar was het inderdaad aangenamer..

Een rondje gemaakt rondom kasteel Radbout....


De surfers bewonderd die de kou trotseerden..


en deze boom had wel wat sprookjesachtig vond ik...


Vandaag hadden de kids ook nog vrij een studiedag, nou niet verkeerd hoor. Nog een dagje relaxed...Manlief aan het werk, zijn leerling heeft examen op de trein. Ze zal vast wel slagen denk ik...Dan mag ik morgen en overmorgen weer "optreden". Manlief de twee dagen daarna weer. 

Mijn zoon heeft vrijdagavond weer een avondje uit...ze hebben groepsavond op school. Best leuk vind hij dat...hij verheugd zich er wel altijd op, alleen deze keer hebben ze een thema waar hij niet aan mee doet. De meisjes als jongens en andersom...Het eerste wat hij zei was, je denkt toch zeker niet dat ik als meisje verkleed ga hè. Ik heb hem nu zover dat hij een paarse carnavalsglitterpruik opzet, dan heeft ie toch wat... :-). Maar zijn reactie begrijp ik wel hahaha...